Ve středu 17. listopadu chce Proglas spolu se svými posluchači oslavit patnáct let svobody, Den boje za svobodu a demokracii přinese sváteční program.
V 9:30 naladí posluchači diskusní pořad na téma „Po patnácti letech“. Emeritní biskup Jaroslav Škarvada, bývalý synodní senior Českobratrské církve evangelické Pavel Smetana a prezident České katolické charity P. Miloslav Fiala se budou zamýšlet nad tím, jak jsme my, křesťané, využili, či naopak nevyužili patnáct let svobody. Moderuje Jaroslav Kratka. (Opakování v pátek 19. 11. v 16 hodin.)

V 16 hodin uvádí Proglas rozhovor s kardinálem Františkem Tomáškem, který pořídilo Rádio Svobodná Evropa v listopadu 1989 před svatořečením Anežky České.

V 18 hodin stanice přenáší večerní bohoslužbu z katolického kostela svatého Augustina v Brně.

Nové CD natočila skupina Majerovy brzdové tabulky, jejíž tvorba se stále pohybuje na hraně folku a alternativní hudby. Album se jmenuje Pálava a vedle melodické titulní skladby nebo písně Volání jara stojí za pozornost například závěrečná Sangria, parodie nejen na latinskoamerické rytmy i na oblibu keltské muziky. Hostem ve vysílání Proglasu bude v pořadu Jak se vám líbí od 19:15 kapelník “Majerovek” Petr Linhart.

Proglas ve svátečním dni nezapomíná na děti: ve 14 hodin vysílá rozhlasovou podobu pohádky Zuzany Novákové Hořící kámen. Večer v 18:45 je pak připraveno 16. povídání z knihy Petra Chudožilova „Na Velrybě“ nazvané „Ďábel ve vaně“.