Ve dnech 28.-30. května 2010 navštíví Brno známý autor knih o křesťanské spiritualitě P. Anselm Grün.
Setkat se s ním lze na přednáškách, při bohoslužbě i autogramiádě. Přednášet bude na témata: "Time management jako duchovní úkol" a "Víra, která léčí". Akci pořádá Pastorační středisko brněnské diecéze a Karmelitánské nakladatelství. Program se částečně propojuje s projektem NOC KOSTELŮ...
Program setkání:

pátek 28. května ve 20.00 hodin

Time management jako duchovní úkol - Čas jakožto omezená doba života nás upozorňuje na to, že je náš život konečný a vlastně velice krátký. Kolik času nám ještě zbývá? Každý den, když se ráno probouzíme, dostáváme darem nový den dlouhý 24 hodin. Smrt nás vybízí především k tomu, abychom tento den prožili vědomě, abychom dobře utvářeli přítomný okamžik a abychom tento dar vděčně přijali. Dejme se probudit a přijměme pozvání, abychom dobře využili každého dne a žili jej tak, že se večer budeme moci s vděčností ohlédnout za naplněným dnem. Páteční přednáška se koná v kostele sv. Augustina, na náměstí Míru v rámci Noci kostelů.


sobota 29. května od 9.00 hodin

Víra, která léčí - Příběhy uzdravení z Bible jako cesta našeho uzdravení dnes
Rekolekce v sobotu bude opět probíhat v aule Biskupského gymnázia na Barvičově ulici 85.
Sobotní program je třeba absolvovat celý, oběd pro zájemce bude možné objednat a zakoupit přímo na místě před začátkem programu. Po celou dobu programu budou k zakoupení všechny publikace Anselma Grüna i další knihy duchovní literatury. Finanční příspěvek na pořádání přednášky a rekolekce je dobrovolný.


neděle 30. května

9.30 hodin - bohoslužba - celebruje Anselm Grün (kostel sv. Jakuba v Brně)

11.00 hodin – autogramiáda (knihkupectví Cesta na Rašínově ulici - naproti kostelu)



Všechna setkání jsou volně přístupná a není třeba se na ně přihlašovat.



P.Anselm Grün se narodil v roce 1945 v Junkershausenu v Rhönu. Roku 1964 maturoval ve Würzburku a ve stejném roce vstoupil do benediktinského kláštera v Münsterschwarzachu. V letech 1963-71 studoval filozofii a teologii v St. Ottilien a v Římě. Roku 1974 byl promován na doktora teologie. Mezi lety 1974-76 studoval ekonomii v Norimberku. Od roku 1977 je cerelářem opatství, vedle toho se věnuje práci s mládeží, přednáší a vede duchovní rekolekce pro kněze a řeholníky v krizových situacích.

více info zde.