Minulý týden byly spuštěny osobní stránky pražského arcibiskupa Dominika Duky. Na adrese www.dominikduka.cz budou postupně přibývat aktuální články, texty přednášek, kázání či rozhovory. Kromě fotografií se objeví také připravovaná virtuální videoprohlídka Arcibiskupského paláce.
Podobně jako jeho předchůdce kardinál Miloslav Vlk se i současný pražský arcibiskup rozhodl k oslovování široké veřejnosti používatosobní internetové stránky. V jasných barvách odkazujících na znak pražského arcibiskupství byly stránky vytvořeny necelé dva měsíce po slavnostním převzetí pražské arcidiecéze novým arcibiskupem. Internetové stránky již také zaznamenaly pozitivní ohlasy z řad odborné veřejnosti i zájemců o jejich obsah. Jejich adresa je: www.dominikduka.cz.

Sám arcibiskup Duka na svých stránkách napsal, že s potěšením bude sdílet to, co mu leží na srdci, také touto elektronickou cestou. Na stránkách jsou k dispozici informace o životě a díle pražského arcibiskupa. Z diáře je možné vyčíst, kde se lze s arcibiskupem Dukou setkat, popř. čím se zrovna zabývá. Stěžejní částí jsou bezpochyby neustále doplňované rubriky obsahující články, kázání a přednášky na nejrůznější témata. Publikovány jsou zde také zdařilé rozhovory pro různá média. Zajímavými jsou určitě fotografie z důležitých akcí, jichž se pražský arcibiskup účastnil. Zanedlouho by se na stránkách měla začít objevovat také krátká videa. Prvním z nich bude virtuální prohlídka Arcibiskupského paláce, kterým bude provázet obyvatel hradčanského sídla arcibiskup Duka.

Postupně budou přibývat rovněž cizojazyčné verze. S ohledem na mezinárodní rozměr osobnosti Dominika Duky se pracuje na anglické, francouzské a německé mutaci. Stránky obohatí také slovníček pojmů, který bude obsahovat odborné výklady termínů spjatých s pražský arcibiskupem či jeho úřadem jako je „palium“, „metropolita“, zkratka „OP“ atd. Internetové stránky také odkazují na Facebook, kde má pražský arcibiskup svůj osobní profil.

Pražský arcibiskup Dominik Duka se těší na setkání jak prostřednictvím svých textů, které jsou na stránkách k dispozici, tak také na osobní setkání, k nimž internetové stránky zvou a která budou dokumentována prostřednictvím fotografií publikovaných na stránkách.