Kostel sv. Ludmily, Náměstí Míru Praha od pátku 10. června 16:30 do soboty 11. června 2011. Do čtení se můžete zapojit i vy! Stále se ještě hledají čtenáři (úryvky jsou rozděleny na 6 - 8 minut, každý je obdrží dopředu, včetně organizačních informací). Zájemci o četbu, ať se nebojí a obrátí se bez váhání na pastorační asistentku Naďu Šindelářovou: NMDS@seznam.cz

Zajímalo vás někdy, kolik slov dokážeme vyslovit za 24 hodin? Některé výzkumy uvádějí, že jsme schopni říct až 8800 slov. Je to dost. Jestliže tolik slov zazní v našem dnu z našich úst, kolik slov jiných lidí jsou nuceny vyslechnout naše uši. Všechna ta slova chtějí něco sdělit, něčím nás ovlivnit a my cítíme, jakou mají moc. A to ta slova mnohdy nemusí být vůbec smysluplná ani dobrá. Dokážete si představit, že by 24 hodin k nám mohl promlouvat největší odborník na život - Bůh? Že by 24 hodin znělo Jeho slovo a my mu mohli naslouchat, přijímat Jeho slova do srdce, rozvažovat nad nimi a hledat jak by mohla zkrášlit náš život?

Nemusíte si to představovat moc dlouho, protože to bude možné zažít v našem farním kostele od pátku 10. června do soboty 11. června. Začneme páteční mší svatou v 16:30 a po ní se začne hlavní celebrant (ještě bude upřesněno) číst první úryvek z Matoušova evangelia. Po něm přijdou další, muži a ženy, mladí i starší, otevřou Bibli a budou číst celých 24 hodin Boží slovo. Kostel v tomto čase zůstane otevřeným domem, kde může přijít kdokoli zaslechnout slova, která jsou plná života a síly.


Jak to všechno začalo, aneb o čem to je

Bible24 má svůj počátek v Římě, kde při Biskupské Synodě o Božím Slově probíhala „Bible dnem i nocí“. V květnu roku 2009 byla Bible24 ve farnosti v Uherském Brodě. V roce 2010 pomyslnou štafetu převzali ve farnosti u sv. Cyrila a Metoděje v Brně - Židenicích a v roce 2011 se uskuteční v naší farnosti v kostele sv. Ludmily v Praze - Vinohradech
Jde o soubor akcí, jejichž cílem je přiblížit veřejnosti Bibli jako slovo Boží, jako slovo určené každému člověku. Ve dnech 10. - 11. června 2011 vyvrcholí v našem kostele Bible24 nepřetržitým čtyřiadvacetihodinovým čtením Písma svatého, kdy budou předčítány texty Nového zákona: čtyři evangelia a výběr z apoštolských listů. Četba bude prokládána hudebními vstupy. Budou pozváni zástupci z kulturního, veřejného i církevního života, ale především věřící děti, mládež, rodiny i senioři. Po celou dobu bude kostel otevřený pro kohokoliv, kdo se bude chtít do Božího slova zaposlouchat.

Ti, kteří se účastní četby a naslouchání v nočních hodinách, mohou využít pohostinství křesťanské kavárny domova mládeže.

Další informace: http://bible24.unas.cz