Každoroční adventní víkendová duchovní obnova "Adventní Tammím" bude letos probíhat od 26. do 28. listopadu 2010 v budově pražského Arcibiskupského semináře. Mši svatou bude v rámci setkání, kterého se každoročně účastní 40 až 70 mladých mužů, slavit 27. listopadu také arcibiskup Dominik Duka.
Duchovní obnova, kterou každoročně pořádají bohoslovci, nabízí prožít víkend ve společenství učedníků a zakusit specifickou mužskou spiritualitu se svými vrstevníky. V adventní době se nabízí široká škála duchovních aktivit. Jednou z nich je akce Tammím-advent: víkendové setkání mladých mužů, které se koná v budově pražského Arcibiskupského semináře.

„Tammím“ je hebrejské slovo, které má v češtině několik významů: dokonalý, bezúhonný, totální, naprostý. Toto slovo provází celý program, aby si účastníci uvědomili, že život a každé rozhodnutí má být Tammím pro Hospodina. Víkend nabízí společné modlitby, přednášky, skupinky, meditace, sdílení, sport, mše sv., adorace, chvály a křesťanskou hudbu. Účastníci mohou poznat nové přátele či přistoupit k sv. smíření nebo prožít duchovní rozhovor. (Aleš Pištora)

Bližší informace a závazné přihlášky na adrese www.tammim.spolco.cz