ČT obdržela rekordní počet poděkování za vysílání návštěvy papeže
Praha - Divácké centrum České televize obdrželo rekordní počet pozitivních ohlasů na vysílání z návštěvy papeže Benedikta XVI. v Česku. Celkový počet pozitivních reakcí se zatím vyšplhal na číslo 2799. ČT nabídla divákům mimořádné pokrytí této akce a diváci tak mohli sledovat návštěvu papeže krok za krokem,
od příletu na ruzyňské letiště přes přivítání, bohoslužbu v kostele Panny Marie Vítězné v Praze i shromáždění věřících v Brně a ve Staré Boleslavi. Diváci nejvíce ocenili možnost absolvovat s papežem celou jeho návštěvu, přestože nemohli být na jednotlivých akcích osobně přítomni. (Své postřehy k vysílání papežské návštěvy můžete do ČT poslat na e-mail: na info@ceskatelevize.cz)



Více než 2 miliony diváků viděly v České televizi návštěvu papeže

"Dovolte mi, abych vyjádřila vřelé poděkování za vysílání přímých přenosů, záznamů a sestřihů z návštěvy Svatého otce Benedikta XVI. v České republice. Nejsem sice ještě stará, ale jsem nemocná, takže televizní vysílání, zvláště přímé přenosy z Brna a ze Staré Boleslavi, jsem s povděkem přijala a bylo pro mě velmi důležité a přínosné," napsala divačka z Havlíčkova Brodu.

ČT24 vysílala třídenní speciál, který přinášel pravidelné komentované zpravodajství a uváděl další hosty a významné osobnosti z papežova okolí. Také koncert na Pražském hradě za účasti prezidenta republiky byl k vidění a poslechu na obrazovkách ČT. Vysílání bylo přijato s mimořádnou pozorností. Celkově na všech programech ČT zasáhla návštěva papeže 2 325 000 dospělých diváků, z toho třídenní speciál na ČT24 vidělo celkem 1 297 000 diváků.

Dále diváci dobře hodnotili přístup pracovníků ČT, kteří se na přenosech podíleli, zejména pak citlivé moderování ze strany Václava Moravce. "Kromě přenosů bohoslužeb a dalších vystoupení Svatého otce se mi velmi líbily rozhovory na ČT24 vedené Václavem Moravcem. Pro toho musel být třídenní maratón velmi náročný jak duševně, tak fyzicky," uvedl divák z Hradce Králové.


ČT vydala komplet 4 DVD Návštěva papeže

Děkovné ohlasy přicházejí nejen z Česka, ale také z ostatních evropských zemí, jako je Polsko, Slovensko, Rakousko, Švýcarsko, kde mohli diváci přenosy vidět prostřednictvím satelitního a internetového vysílání programu ČT24. Česká televize vydala unikátní komplet 4 DVD Návštěva papeže Benedikta XVI. v České republice.