Středa 8.8. znamenala začátek setkání pro členy přípravného týmu. Během celého dne se do Tábora sjelo více jak tři sta mladých nadšených a ochotných lidí, kteří neváhali dorazit s několikadenním předstihem, rozhodli se přiložit ruku k dílu a pomoci tak s finálními přípravami 4. celostátního setkání mládeže. Okolo osmé hodiny večer se všichni sešli v kostele Proměnění Páně v centru Tábora na první společnou mši svatou, po které následoval zahajovací program.
V závěru večera k mladým dobrovolníkům promluvil ředitel Sekce pro mládež, P.Vít Zatloukal: „ Přijeli jsme do Tábora proto, že nás sem pozval Kristus, aby nás proměnil. Zanechali jsme doma všechno, co jsme měli rozdělané, všechny problémy a starosti. A začali pracovat. Tisíce mladých z celé republiky přijedou již za pár dní a my jim chceme připravit přátelské prostředí.“3,

Program přípravného týmu byl každý den prakticky totožný. Budíček v 6:30, snídaně v 7:00, modlitba se slovem na den v 8:15 a pak nástup na svá pracovní místa - do učeben, na vrátnice, do kuchyní, na louku - zkrátka tam, kde byla potřebná každá ruka. Po pracovním dopoledni následovalo pracovní odpoledne. Ve větru, v dešti, v horku, přípravy zkrátka probíhaly za každého počasí. Po tak náročném dni člověk jistě potřebuje povzbuzení. To mladí dobrovolníci čerpali z večerních mší svatých. Nejen práci, ale i rozjímání, rytmické písně, nová přátelství, setkání s Bohem - i toto mladí v přípravném týdnu prožívali.
Za pět dní příprav se podařil skoro zázrak. Na louce vedle klokotského kláštera vyrostlo vysoké pódium, technici společně se stavební skupinkou vybudovali pro účastníky setkání v blízkosti kláštera doslova rodinné zázemí. Ubytovatelé celé noci kompletovali materiály, plnili igelitové tašky různými brožurami, tričky, propiskami, mapami a dalšími věcmi potřebnými k lepší orientaci poutníků po Táboře. Ani tiskový tým nezůstal pozadu a v neděli navečer vydal nulté číslo svého táborsko-klokotského plátku. Přípravných skupinek je v Táboře celkem 25 ( pořadatelé, propagace, liturgie, režie, sport, stravování, zdravotníci, informace,…). Každá má své poslání, svoji nezastupitelnou roli, bez které by celek nebyl úplný.

Velikou podporu celému setkání vyjadřují místní farníci. Přípravný tým denně zásobují čerstvými buchtami, hrdě se k mladým věřícím hlásí, nabízejí jim svoji pomoc a za celé setkání se intenzivně modlí.

Nicméně, nic z toho by nebylo, kdyby to sám Bůh nechtěl. Proto, jak se zpívá v jedné písni, „Vzdejme Pánu díky“ a s pokorou v srdci se jím nechme v životě vést.

- Web CSM Klokoty Tábor 2007

- Aktuálně z CSM, aneb klokblog