Řím. Na Nový rok 2004 zprovoznila česká sekce Vatikánského rozhlasu novou podobu svých internetových stránek. Na prozatímní adrese http://rv.omadeg.cz vedle obvyklých aktuálních zpráv z Vatikánu a ze světové církve a archivu dalších pořadů českého vysílání RV nabízejí též anketu, možnost diskusí k článkům, zasílání novinek na e-mail či možnost lepšího vyhledávání. V plánu je rovněž zavedení on-line rozhovorů s významnými osobnostmi.
Nějaký čas budou nové stránky fungovat paralelně se starými stránkami na adrese www.radiovaticana.cz, než budou na tuto adresu převedeny. Záměrem celé nové podoby stránek RadioVaticana.cz je posílit interaktivitu mezi českou sekcí RV a posluchači, resp. návštěvníky webu.

Myšlenka archivovat a zpřístupnit na internetu aspoň část pořadů z vysílání české sekce Vatikánského rozhlasu se zrodila již během Velkého jubilea 2000. Tehdy bylo možné přepis některých rozhovorů vzniklých během Svatého roku nalézt na stránkách České provincie Tovaryšstva Ježíšova (www.jesuit.cz), jíž je české vysílání RV svěřeno. Ve druhé polovině roku 2001 bylo ovšem rozhodnuto, že textový archiv je třeba pojmout mnohem velkoryseji. Tak vznikla současná koncepce webu RadioVaticana.cz, která má výrazně zpravodajský charakter. Vedle možnosti poslechnout si ze záznamu nejnovější vysílání české sekce nabízí web pravidelně aktualizovaný textový archiv jejích pořadů. Lze v něm nalézt zprávy z Vatikánu a ze světové církve, projevy Svatého otce, pravidelné homilie známého jezuity Tomáše kardinála Špidlíka, rozhovory z osobnostmi, tematické vzdělávací seriály, komentáře a další publicistiku.

Ve své prvotní podobě byly stránky www.radiovaticana.cz spuštěny 1. května 2002. Jejich chod využíval dvou základních výhod: jednak tvůrčího potenciálu redakce českého vysílání Vatikánského rozhlasu, která poskytuje všechny zveřejňované materiály, a dále bezplatnosti práce redaktorů webu. Od jejich založení to byli především jezuité Jan Regner a Petr Havlíček, bývalí redaktoři české sekce RV, kteří zajišťovali chod stránek během svého studia teologie na Gregoriánské univerzitě v Římě.

Majitelem stránek RadioVaticana.cz je Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, jejich provoz zajišťuje česká sekce RV.