Chtěli byste, aby se váš syn stal knězem? Toto je otázka, která zřejmě žádného křesťanského rodiče, který má dospívajícího syna, nenechá chladným a v každém může vyvolat jiné pocity.
Kněží jsou mezi námi, známe je, přijímáme od nich svátosti, pomáháme jim, radíme se s nimi, svěřujeme se jim… Některé máme rádi, obdivujeme je, s jinými si moc nerozumíme. V každém případě ale uznáváme, že jejich služba je důležitá. Co kdyby to ale byl právě náš syn, který by se chtěl stát knězem…?

Jsem studentkou Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy a v rámci své závěrečné magisterské práce se zabývám problematikou cesty ke kněžství v Arcidiecézi pražské. Obracím se proto na vás, rodiče, kteří máte svobodného syna ve věku od narození do 30 let, se zdvořilou prosbou o vaši pomoc a spolupráci, bez které by moje práce byla nezajímavá a nepřínosná, plná teoretických formulací. Prosím Vás o vyplnění tohoto dotazníku.

Ujišťuji vás, že dotazník je naprosto anonymní, proto prosím o upřímně promyšlené a pravdivé odpovědi, aby se dosáhlo nezkreslených výsledků. Prosím, aby každý vyplnil dotazník jen jednou, a to i v případě, že máte více synů! Může ho však vyplnit i váš/vaše manžel/ka, každý však sám za sebe. Pokud vám připadá toto téma zajímavé, požádejte, prosím, své známé, aby dotazník rovněž vyplnili.

Po vyhodnocení všech odpovědí se s vámi ráda podělím o výsledné údaje.

Děkuji za vaši spolupráci a čas.

Markéta Jungová