Pozvánka na Spiritual Fest 2004
V sobotu 18. září 2004 se ve 13 hodin rozezní Komunitní centrum sv. Prokopa v pražských Nových Butovicích rytmy černošských spirituálů. Na druhém ročníku festivalu vystoupí jak hudební tělesa, která mohli diváci vidět loni, tak i mnoho nových.
Cílem festivalu je představit divákům černošské spirituály jako žánr duchovní hudby, který si i u nás získal své místo na slunci, a to v různorodém pojetí jak velkých pěveckých těles, tak malých skupin, v aranžích acappella i s hudebním doprovodem.

Na letošním ročníku festivalu uslyší diváci zhruba 20 známých i méně známých souborů a skupin, mezi jinými Kvokál, Touch of Gospel, Geshem, Pětník, Bezefšeho, VocKap, Sváťu Karáska, Hradecké komorní tucteto, Myšáky, True Harmony a mnoho jiných.

Pořadatelé festivalu (vokální soubor Geshem a občanské sdružení Společnost v Hájku spolu se Spolkem Slavibor) doufají, že se i letos se podaří vytvořit nádhernou atmosféru, která loni v divácích i účinkujících zanechala hluboký dojem. Vstupné bude stejně jako loni dobrovolné. Více informací na adrese www.spiritualy.cz/festival.