Naše cesta s Kristem
Na začátku naší cesty stojí pro každého z nás osobní Boží výzva. Slovem Písma svatého, osobním zážitkem, vyznáním některého křesťana, účastí na modlitebním společenství nebo nějakým jiným podnětem v nás bylo vyvoláno vnitřní hnutí, které jsme (často s údivem, mnohdy s váháním nebo i přemáháním) následovali.
V této výzvě poznáváme působení Boha, který nás chce zjevně novým způsobem přivést svým svatým Duchem ke hlubšímu společenství s Ježíšem Kristem a k jeho těsnějšímu následování. Stále více v nás roste přesvědčení, že jsme na cestě významné pro celou církev, zvláště když se něco podobného děje ve všech zemích světa mezi katolíky i křesťany jiných vyznání.

V mnohých se probouzí přání hledat a milovat Boha z celého srdce a ze všech sil. Často se uvolňují dlouho zasunuté naděje a začínají se rozvíjet schopnosti, které jsme předtím u sebe nikdy nepostřehli. Boží zaslíbení jsou znovu aktuální a my se učíme novým způsobem brát Boha vážně a svěřovat mu všechno, i malé a konkrétní věci každodenního života.



***

Text celé publikace Dary ducha Ježíšova I, kterou tiskem vydalo Pastorační středisko, naleznete zde.


***

Další texty k tématu naleznete zde - v hesle Duch svatý a zde - v hesle Ježíš