Den otevřených dveří na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze (Thákurova 3, Praha 6) se koná ve čtvrtek 24.1. v 10.00 a ve 14.00 hodin.
Praha: Zájemci o studium budou moci získat odpovědi na své individuální dotazy a prohlédnout si prostory pro výuku i studovnu.

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy zaznamenává rostoucí zájem posluchačů o studium jak ve studijním programu teologie, tak i v dalších kunsthistorických programech obecná teorie, dějiny umění a kultury a historické vědy.

Praktickou potřebu znalostí teologie pociťují také studenti oboru dějiny křesťanského umění, poněvadž jejich budoucí uplatnění, např. v galeriích, muzeích či správě církevních památek vyžaduje porozumění myšlenkám tvůrců obdivovaných uměleckých skvostů. V současnosti na fakultě studuje 800 studentů.

V průběhu celého akademického roku jsou vyhlašovány programy celoživotního vzdělávání, které účastníkům umožňují získat znalosti o dílčích otázkách. Na podzim minulého roku se tak uskutečnil např. program "Islám v českých zemích".

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy byla kanonicky ustanovena rok před založením Univerzity, r. 1347, a je její zakládající fakultou. Právní existence fakulty je nepřetržitá, je proto nejstarší existující teologickou fakultou na světě.

http://www.ktf.cuni.cz/

Datum konání: 24.1.2008 10:00,