Databáze divadelních her a scének vznikala v průběhu roku 2000. Tenkrát jsme si říkali: Není to škoda, když se vymyslí krásná scénka, jednou dvakrát se někde předvede a pak navždycky zapadne? Začali jsme tedy pomocí inzerátů shánět scénky křesťanského původu, něco jsme měli z vlastních zdrojů a postupně se nám vytvářela slušná sbírka.
Původně jsme ji chtěli vydat v tištěné podobě, jenže když jsme zjistili, kolik problémů by to přineslo, jednoznačně zvítězilo umístění na internetu. O jeho výhodách je téměř zbytečné hovořit: vyšší okruh "čtenářů", žádné náklady, možnost neustálé a okamžité aktualizace, možnost stahování souborů atd. Po zveřejnění stránek jsme zaznamenali mnoho dobrých ohlasů, přicházely i nové scénky.

Teď se stránky dočkaly i nové, mnohem profesionálnější podoby, rozšířil se počet rubrik (audiozáznamy her, o divadelních souborech). Rádi bychom, aby stránky sloužily jako zdroj dobrých her pro režiséry, poskytovaly prostor nadějným autorům a umožnily amatérským souborům dát o sobě vědět druhým.

Jan Kafka a spolupracovníci

www.sweb.cz/divadelnihry