Mezidenominační organizace Nový život o.p.s. připravuje na období 12.-26. února t.r. v Praze velkou evangelizační akci. Ve všech pražských čtvrtích bude v řadě kin promítán film Ježíš, který bude krátce uveden živým slovem a po promítání bude divákům nabídnuta možnost osobních rozhovorů s členy společenství a církví, kteří se promítání zúčastní.
Na celé akci, které předchází propagace různými prostředky (ve sdělovacích prostředcích, letáčky do bytových schránek, atd.) se podílí řada křesťanských společenství, mezi jinými i několik katolických. Důležitou přípravou i doprovodem celé akce je modlitba. Proto jsou pražští křesťané všech konfesí zváni ke společné modlitbě a to v pondělí 19. ledna a ve středu 4. února vždy mezi 19. a 21. h. v kostele sv. Martina ve zdi, Martinská 8, Praha 1 (metro B – Národní třída).

Ačkoliv lze mít na úspěšnost takovéto akce, jakým je promítání filmu Ježíš, různé názory, jde bezesporu o upřímnou evangelizační iniciativu a proto je vhodné se zúčastnit jak modliteb, tak promítání filmu a hlavně podpořit její průběh modlitbou.

Záměrem organizátorů je také filmem oslovené diváky vyzvat k účasti na tzv. "kurzech Alfa", které dávají další příležitost k prohloubení zájmu a k poznání víry. Kurzy Alfa jsou opět mezidenominační iniciativou, která se konkrétně uskutečňuje v různých církvích. V Praze jsou tyto kurzy v katolické církvi organizovány např. ve farnosti sv. Františka na Jižním Městě, ve farnosti sv. Jakuba ve Stodůlkách a komunitou Chemin Neuf v Misijním centru u sv. Apolináře.


***

Další texty k tématu Ježíš.


Další texty k tématu modlitba.


Další texty k tématu jednota, ekumena.


Další texty k tématu evangelizace.