8. května 2005 byla úspěšně spuštěna Info-síť. Jedná se o projekt, který má za svůj stěžejní úkol průběžně během roku mladým lidem (a nejen jim) předkládat uspořádaný servis informací o akcích a možnostech mladých ve farnostech města Brna a nejbližšího okolí pořádaných mladými nebo pro mladé.

Za realizaci je zodpovědná skupina Elpis, což je skupina složená ze zástupců mladých z jednotlivých farností Brna a okolí, pracující pod záštitou DCM. Hlavní snahou skupiny Elpis je vytvořit „živé propojení“ mezi mladými lidmi soustředěnými ve farnostech Brna a okolí a to i po stránce zprostředkování informací. Více informací naleznete na stránkách elpis.katolik.cz.

Info-síť bude mít ve své konečné podobě dvě hlavní větve:

  • databázi „akce“ – shromažďuje a prezentuje aktivity jednotlivých farností, které jsou otevřené i pro ostatní mladé. Jedná se například o: plesy, diskotéky, divadla, koncerty, výstavy, přednášky, zájezdy, výlety, poutě, duchovní cvičení, mikulášské, vánoční, postní, prázdninové nebo sportovní akce, pozvánky do společenství, promítání videa atd.
  • databázi „možnosti“ – bude vytvářet podmínky pro vzájemnou pomoc mezi farnostmi města Brna a okolí. Jedná se tedy o nabídku prostor, hřišť, vybavení apod.

Celá Info-síť je tedy koncipována tak, že na internetových stránkách elpis.katolik.cz/info-sit/ naleznete informace o akcích, které Vás zajímají nebo lze tyto informace zjistit na základě kontaktů skupiny Elpis.

Ale je tu ještě něco zajímavějšího – pokud o nějaké akci víte a chcete se o ni podělit, můžete na ni upozornit právě prostřednictvím Info-sítě. Zadání Vašeho příspěvku je jednoduché – nejlépe vyplněním příslušného formuláře na stránkách Info-sítě nebo zasláním informací na elektronickou adresu Info-sítě:
elpis.info-sit@email.cz.

Každá nová informace bude zveřejněna do 24 hodin od okamžiku přijetí.

Naplněný čas i díky Info-síti přejí všichni z Elpisu.