Vážení, reagujeme na Vaše dotazy ohledně rozesílání našich SMS biblických zpráv v den bojkotu sítě T-Mobile, který proběhne v úterý 28.1.
Protože připojení se k bojkotu je věcí osobního rozhodnutí, a protože biblické SMS odebírají i uživatelé jiných sítí, Biblické SMS texty normálně rozešleme.

T-Mobile zdražuje a ztěžuje svým klientům odběr SMS

Hned po Vánocích, ke kterým mnoho lidí pod vlivem reklamy nakoupilo mobilní telefony a služby sítě T-Mobile, vydala společnost Radiomobil (T-Mobile) tiskovou zprávu, ve které sděluje, že od 4. 2. 2003 dochází k "úpravám služeb a cen", m.j. ke zkomplikování a zpoplatnění odběru SMS zaslaných z Internetu.



Není jisté, zda bude v síti T-Mobile možno přijímat biblické SMS

Z tiskových a jiných prohlášení T-Mobile není zcela jasné, jak bude příjem zasílaných SMS na mobily klientů probíhat. Není jisté, zda bude vůbec (hromadné) zasílání SMS zpráv do sítě T-Mobile umožněno. To se dotýká nejen biblických SMS zasílaných z našeho serveru na Vaše mobilní telefony, ale i každého jednotlivce, který by chtěl posílat SMS zprávu z internetu kterémukoliv uživateli sítě T-Mobile.



Jak bude bojkot probíhat

Bojkot T-Mobile proběhne v úterý 28.1. Ti, kdo se k bojkotu připojí, nebudou po celý den zapínat své přístorje, využívající síť T-Mobile. Ti, kdo síť T-Mobile nevyužívají, se k bojkotu mohou připojit tím, že do sítě T-Mobile nebudou telefonovat.

Pod tlakem vlny nespokojenosti s neseriózním jednáním mobilního operátora T-Mobile, kterou klienti vyjadřují různými způsoby (dopisy, stížnosti, přestup k jiným mobilním operátorům, plánovaný bojkot v úterý 28.1.) začíná již společnost zvažovat, zda od některých ohlášených "změn" neustoupí. Více budeme vědět až počátkem února...



Jaký je náš názor, na který se někteří z Vás ptáte?

Dle našeho názoru je rozvoj komunikačních sítí v naší (malé) zemi omezován vysokými poplatky, monopolním jednáním a kartelovými dohodami nejmenovaných telekomunikačních firem. Proto si myslíme, že je dobré přijatelným a jasným způsobem vyjádřit své postoje. Pokud totiž spotřebitelé budou nechávat bez odezvy neseriozní jednání obchodníků (jakož i politiků atd.), bude se hranice únosnosti jednání posouvat stále v neprospěch zázazníků (voličů...). Napište nám, prosíme, i Váš názor.


Více se k problematice dozvíte zde:

- tmo.webpark.cz Stránka věnovaná "úpravě cen a služeb" v síti T-Mobile
- www.mobil.cz Vše o mobilní komunikaci
- O službách Služby T-Mobile na www.mobil.cz
- www.internetprovsechny.cz
- Informace o demonstrativním bojkotu v úterý 28.1.
- Sdružení na ochranu spotřebitelů
- www.t-mobile.cz