Pokud vás zajímají reakce "nevěřících" i "věřících" na křesťanskou víru a její dopady v partnerském životě, doporučujeme k přečtení diskuzi pod články ze seriálu "Úloha křesťanství v moderní společnosti", obzvláště pak pod článkem "Mám věřícího muže - problém nebo výhra?" na stránkách internetového magazínu pro ženy www.Zena-in.cz. Naše redakce článek a diskuzi pod ním shledává zajímavou bez toho, aby se vyjadřovala k jejímu obsahu.
Mám věřícího muže - problém nebo výhra?
Láska i hory přenáší. Někdy ale může zemřít i na to, že se partneři nedokáží shodnout v pohledu na svět. Jaký je (nebo může být) život s věřícím partnerem, když ten druhý jeho víru nesdílí, se snaží přiblížit článek ze seriálu seriálu "Úloha křesťanství v moderní společnosti". Diskuzi pod článkem je třeba číst odspoda nahoru - tedy od nejstarších příspěvků po nejnovější. Nejstarší příspěvky jsou "k věci", novější se již, jak tomu v diskuzích na webu bývá, zabývají jen vzájemným osočováním...


Úloha křesťanství v moderní společnosti
Náboženství provázela lidstvo od počátku věků. Podílela se na řadě pozitivních změn, nápachala ale i také mnoho špatného. Křesťanství se rozšířilo z evropského kontinentu, i na americký a stále je šířeno po celé planetě. I přes to, že doba je zcela jiná. Proč? Důvody se snaží objasnit i tento seriál.
Mistr Jan Hus skončil svůj život upálením na hranici, stejně tak i první hvězdáři. Byli upáleni proto, že se odklonili od "pravdy" kázané křesťanstvím, i přesto, že se své víry nechtěli vzdát. Dnes víme, kolik takovýchto "chyb" má na svědomí víra, ale přesto k ní mnozí i v 21.stol. utíkáme. Co o víme o křesťanství (v Evropě nejrozšířenějším náboženství), o lidech hlásících se k němu. Může mít vliv i na vás?