Jezuita P. Józef Augustyn je jedním z nejvyhledávanějších současných duchovních autorů u nás.
Narodil se v polských Olpinách r. 1950, do Tovaryšstva Ježíšova vstoupil už ve svých 15 letech. Po filozofických a teologických studiích v Polsku a na Gregoriánské univerzitě v Římě přijal r. 1976 kněžské svěcení.

Na pozvání Karmelitánského nakladatelství pravidelně přijíždí do České republiky na besedy o svých knihách a trpělivě zodpovídá i ty nejsložitější dotazy čtenářů. Kromě toho již podruhé pořádá v Brně celodenní duchovní cvičení (rekolekce). V neobyčejné šíři a hloubce se zabývá duchovními tématy ve svých knihách, ne náhodou se proto stal dlouholetým a velmi úspěšným spolupracovníkem Karmelitánského nakladatelství. Katolický týdeník zveřejnil v minulém roce obsáhlý rozhovor s J. Augustynem, bližší informace o jeho životě a životních zkušenostech si můžete přečíst také v knižním rozhovoru "Oni nás stvořili".

Ve středu 8. června se tedy J. Augustyn společně s ředitelem nizozemského vydavatelství Balans Johnem G. Gaarlandtem zúčastní v Praze besedy k vydání českého překladu knihy „Přervaný život“ (deníky Etty Hillesum), od 10. června pak v Brně povede cyklus přednášek na téma „Přátelství – dar i povinnost pro všechny“.

Vstup na přednášky je zdarma, navíc po celou dobu návštěvy se nabízí možnost využít výhodné slevy na všechny tituly J. Augustyna.

Další informace o návštěvě v Brně naleznete zde

Při příležitosti této návštěvy nabízí Karmelitánské nakladatelství po celý červen dosud nerozebrané tituly Józefa Augustyna za zvýhodněných podmínek.