Chceš zkusit život v ekumenickém křesťanském společenství?
Středisko Diakonie Českobratrské církve evangelické BETLÉM naléhavě hledá pečovatele a pečovatelky do svého Domova pro dospělé lidi s těžkým tělesným postižením v Kloboukách u Brna.
Hledáme věřící křesťany a křesťanky všech vyznání, bez rodinných závazků, ochotné alespoň jeden rok s láskou sloužit našim těžce tělesně handicapovaným obyvatelům a sdílet přitom život v ekumenickém společenství s dalšími lidmi z různých církví.

V Domově Betlém v Kloboukách u Brna, který svou činnost zahájil již v prosinci 1990, poskytujeme trvalé ubytování a všestrannou sociální péči 9 lidem s těžkým tělesným postižením, především vozíčkářům. Tuto péči uskutečňujeme formou osobní asistence, tzn. že každý obyvatel našeho Domova má svého asistenta či asistentku, kteří se po týdnu střídají. V rámci života v komunitě mají handicapovaní obyvatelé i jejich asistenti rovná práva a společně rozhodují o nejdůležitějších otázkách života v Betlémě.

Nejdůležitějším ideálem Betléma zůstává především snaha o láskyplné, otevřené vztahy a společně sdílený život, který své zakotvení nachází především v Bohu a ve slovech Pána Ježíše Krista zachycených v Bibli… A pak také zásada, že u nás se vše podřizuje individuálním potřebám našich handicapovaných obyvatel – a nikoliv naopak. jak to bývá ve velkých ústavech

Zájemci a zájemkyně o službu na Betlémě prosíme - ozvěte se nám bez prodlení, abychom s Vámi mohli domluvit termín 14-ti denního zkušební pobytu, který je podmínkou přijetí do naší komunity. Bůh žehnej všem, které tato výzva nenechá lhostejné a ozvou se nám!

S pečovateli je uzavírána řádná pracovní smlouva.



Naše adresa a spojení:
BETLÉM, Císařova 27, 691 72 Klobouky u Brna
vedoucí Domova Betlém Tomáš Vostřák
tel. 519 420 656 nebo mobil 605 463 527
E-mail: betlem@diakoniecce.cz
Internetové stránky: www.betlem.org