aneb velká postní křížovková SOUTĚŽ (nejen) pro děti
Máte rádi křížovky? Vydejte se s námi postní dobou a sbírejte vyluštěná slova s postní tématikou. Potřebné materiály jsou ke stažení na konci článku. V nich najdete podrobný návod, základní list, do kterého se doplňují jednotlivé vyluštěné tajenky, dále 21 křížovek rozvržených pro celou postní dobu a oboustranný obrázek vzkříšeného Ježíše.
Na neděli Vzkříšení bude potřeba zjistit číselný kód nezbytný pro vyluštění soutěžní tajenky. Na začátku postní doby bude ještě upřesněno, kde tento kód zjistíte. Získaná čísla si označíte ve svém základním listu se zapsanými postními tajenkami a získáte tak velikonoční a zároveň soutěžní tajenku.

Součástí souboru s touto aktivitou je již zmiňovaná postava vzkříšeného Ježíše. Tuto postavu si pěkně vybarvěte či ozdobte a do příslušné „kolonky“ mezi Ježíšovýma roztaženýma rukama zapište soutěžní tajenku. Naskenovaný nebo vyfocený obrázek i s vyplněným základním listem nám zašlete elektronickou nebo klasickou poštou na tyto adresy:

deti@vira.cz (jako předmět zprávy uveďte "postní soutěž")

nebo na adresu:

Pastorační středisko při Arcibiskupství pražském
Pracoviště internetových projektů
Thákurova 3
160 00 Praha 6
Na obálku uveďte heslo: Postní soutěž

Na výtvarném zpracování Ježíšovy postavy si dejte záležet, protože i to se bude, kromě správně vyluštěné tajenky, hodnotit. K zaslaným materiálům připište jméno a příjmení, věk a e-mail pro případnou další komunikaci v případě výhry. Zaslané obrázky s uvedením křestního jména a věku budou zveřejněny na stránkách Víra dětem.

Soutěžíme o dětské knihy z produkce Karmelitánského nakladatelství a o dětská omalovánková trička s křesťanskými motivy.

Ke stažení: Podklady pro soutěž, 636 kB


Web o víře pro děti