(9. – 13.7.2008, Brno, výstaviště BVV)
Letošní 19. katolickou charismatickou konferenci zahájí ve středu 9.7. v 19:00 v katedrále na Petrově biskup Vojtěch Cikrle, který společně s jihomoravským hejtmanem Stanislavem Juránkem převzal nad konferencí záštitu.
Ke konci června 2008 je závazně přihlášeno již na 2800 účastníků z Čech, Moravy i Slovenska, takže pořadatelé počítají s účastí čtyř až pěti tisíc lidí.

Konferenci organizuje v České republice od roku 1989 hnutí Katolické charismatické obnovy, letos již podevatenácté, podruhé v Brně. Jedná se o čtyřdenní akci duchovně formačního charakteru, určenou pro členy a sympatizanty hnutí, ale i pro křesťany jiných hnutí, hojně ji navštěvují i křesťané jiných církví. Lze říci, že v posledních letech zájem o Konferenci každoročně stoupá.

Program konference tvoří přednášky, společná modlitba písněmi chval a bohoslužby. Mezi přednášejícími se letos lidé těší jako vždycky na P. Vojtěcha Kodeta, Michaela Slavíka, Kateřinu Lachmanovou, P. Tomáše Holuba, ale i na nové tváře jako jsou Marek Orko Vácha nebo Marcel Javora. Nedílnou součástí programu bývá tzv. „Dětská konference“ pro děti od 4 let, proto sem jezdí stále více rodin s dětmi, které by se těžko mohly účastnit jiných duchovních programů. K dění na Konferenci však patří i neformální setkání účastníků a jejich kulturní vyžití – divadelní představení pro děti, koncerty, biblické tance apod. Např. na čtvrteční večerní koncert chval Richarda Čanakyho a rovněž na následné přátelské setkání u cimbálovky jsou srdečně zváni i zájemci z Brna a okolí, kteří se jinak Konference neúčastní.

Vlastní program Konference bude probíhat v areálu brněnského výstaviště od čtvrtka 10.7. do neděle 13.7. Na výstavišti je připraven konferenční pavilón F s velkoplošnou projekcí, velkokapacitní jídelna v sousedním pavilónu G1, velké záchytné parkoviště u pavilónu Z a také velký adorační stan na venkovní ploše, který bude sloužit jako prostor ke ztišení a k osobní modlitbě. Účastníci budou ubytováni na blízkých vysokoškolských kolejích a na dalších brněnských ubytovnách. Mnozí z Brna a okolí budu dojíždět z domova.

Podrobný program i přihlášky lze najít na internetu: http://konference.cho.cz. Uzávěrka elektronických přihlášek je 4.7. 2008 ve 12:00, ale je možno přijet i bez předchozího přihlášení (ovšem s rizikem, že výběr ubytování už bude omezený).


Kontakt na organizátory:
Zodpovědnost za program:
Dr. Kateřina Lachmanová, koordinátorka hnutí Katolické charismatické obnovy (t. 220 181 590, e-mail: lachmanova@vira.cz


Zodpovědnost za technické zázemí akce, přihlašování atp.:
Ing. Josef Dvořáček, vedoucí organizačního týmu v Brně, e-mail: konference.brno@email.cz


Kontakt na biskupství v Brně:
P. Petr Nešpor, vikář pro pastoraci na brněnském biskupství, e-mail: nespor@biskupstvi.cz


Dodatek
- programy Konference otevřené pro širokou veřejnost:
Ve čtvrtek 10.7. v 19.00h koncert chval Richarda Čanakyho se skupinou z Bratislavy (pavilon F).
V pátek 11.7. od 19.30h budou již tradičně paralelní programy, a to na BVV i v několika brněnských kostelích (blíže viz http://konference.cho.cz ). Mezi přednášejícími budou karmelitán P. Vojtěch Kodet, PhDr. Josef Zeman, P. Marek Orko Vácha a další.