XIII. ročník Katolické charismatické konference se letos uskuteční ve dnech 10.-14.7. v Ostravě. Přihlášky na setkání je třeba zasílat již nyní.
Ostrava se ve dnech 10.-14.7. stane dějištěm XIII. ročníku Katolické charismatické konference. Na sever Moravy zamíří začátkem prázdnin stovky věřících z celé republiky. Budou se zde společně modlit, poslouchat přednášky a prožijí čtyři dny v duchu motta "Svou naději skládáme v tebe, Hospodine" (Ž 25,21).

"Každoroční setkání hnutí charismatické obnovy v katolické církvi je otevřeno všem zájemcům či sympatizantům - nejen z katolické církve a nejen z České republiky," uvedl v pozvánce P. Bogdan Stepieň, který v Ostravě letošní ročník připravuje.

Přestože se v názvu akce uvádí slovo konference, jde především o setkání lidí oslovených charismatickou obnovou. Na programu se budou stejně jako v jiných letech podílet také přednášející ze zahraničí. Mezi nimi známý francouzský kněz a spisovatel Daniel Ange, kterému u nás vyšla již řada knih - především pro dospívající mládež. Dále vystoupí manželé Eisenhardovi a Christoph Jakob.

Z domácích přednášejících je to již tradičně karmelitán P. Vojtěch Kodet, Kateřina Lachmanová, P. Aleš Opatrný, spirituál kněžského semináře v Olomouci P. Adam Rucki, generální vikář pražské arcidiecéze P. Michael Slavík a manželé Ženíškovi.

Pořadatelé mysleli také na doprovodný zábavný program. Koncert budou mít manželé Pinknerovi a předvedou se také klauni z ostravského divadla MIMO.

Poslední den navštíví Ostravu apoštolský nuncius v ČR arcibiskup Erwin Josef Ender.

Bližší informace a přihlášky získají zájemci na internetové stránce www.cho.cz nebo u manželů Kučerových, Gregorova 4, 702 00 Ostrava; tel: 069/612 08 45.


***

Zpráva převzata z TS ČBK http://tisk.cirkev.cz