V Roce kněží probíhá projekt na pořízení kněžských zvonů z osobních kněžských darů do poutního kostela sv. Jana Nepomuckého v Nepomuku u Plzně, který stojí na místě rodného světcova domu. V projektu jsou od června 2009 do června 2010 shromažďovány osobní dary katolických kněží z ČR i z okolních států.
Sbírka je vyjádřením kněžské úcty sv. Janu a vyjádřením solidarity mezi kněžími. Sbírka se koná v Roce kněží 2009/10 a u příležitosti 280. výročí kanonizace sv. Jana Nepomuka.

16. 3. 2010 byl v bavorském Pasově odlit první zvon b1 Panny Marie, Matky Církve a kněží (514 kg). Nyní se připravuje zvon gis1 sv. Jana Křtitele a sv. Jana Maria Vianney (620 kg). Do této kněžské sbírky se zatím zapojilo přes 190 diecézních a řeholních kněží včetně 9 biskupů z 21 diecézí ČR, Slovenska, Rakouska a Německa. Sbírka nyní spolu s Rokem kněží vrcholí. Organizátoři projektu prosí tedy kněze o laskavé přispění do sbírky a děkují také těm, kteří se do sbírky již zapojili.

Za kněze-dárce se modlí řeholní sestry v Doksanech, Šternberku, Předklášteří u Tišnova, na Velehradě-Stojanově, v Prachaticích a v Praze u sv. Notburgy na Malé Straně. Týdně je obětována mše svatá za všechny kněze-dárce. Více informací zde.

***

Další texty k tématu kněz, kněžství naleznete zde