Praxe duchovního doprovázení - William A. Barry, William J. Connolly
Tuto publikaci jistě uvítají ti, kdo duchovně doprovázejí druhé, tedy kněží, animátoři a vedoucí skupin, kmotři i představení řeholních společenství.
Kniha přináší fundovaně zpracované postřehy o duchovním doprovázení, podané svěžím a srozumitelným způsobem. Autoři moudře spojují poznatky spirituální teologie, pastorální teologie a psychologie, přičemž uvádějí velké množství příkladů ze života.
Biblické postavy – Gianfranco Kavasi
přední katolický biblista a hebraista nabízí v knize netradiční komentář k nedělním a svátečním čtením všech tří cyklů liturgického roku. Kniha může pomoci v přípravě na nedělní bohoslužbu a je vhodná pro laiky, katechety i kazatele.

Lágr – rozhovory s P. Pavlem Kučerou
Novinka Lágr vychází jako další titul v edici Rozhovory. Aleš Palán pro čtenáře tentokrát připravil povídání o životě s P. Pavlem Kučerou, který odešel z ČSSR do exilu a neúnavně poskytoval pomoc českým exulantům jako kaplan v utečeneckém táboře Zindorf v Bavorsku. Za svou činnost v exilu a za pomoc uprchlíkům získal v r. 2000 od prezidenta V. Havla medaili za zásluhy o stát.