Papua-Nová Guinea: Misie pro mladou generaci
Misijní kongres dětí
Papua-Nová Guinea: Misie pro mladou generaci

Papua Nová Guinea je mladou zemí, protože přes 50 % jejího obyvatelstva má méně než 15 let. Oplývá velkým nerostným bohatstvím, a tak se stala snadným terčem zájmu nadnárodních průmyslových společností. Sociální vývoj však za hospodářským rozvojem velmi zaostává a i to je jedním z důvodů, proč do této nádherné země přijíždějí misionáři. V prvním příspěvku Křesťanského magazínu navštívíme místa jejich působení a seznámíme se s jejich prací zvláště pro mladou generaci.



Misijní kongres dětí

„Misijní povolání začíná křtem, a ne věkem.“ Těmito slovy komentoval Jan Pavel II. působení Papežského misijního díla dětí – aktivity, která vznikla v roce 1824 v Paříži, a od roku 1983 působí jako součást Papežského misijního díla s centrem v Římě.
V posledních letech působí toto misijní hnutí i v České republice, jeho ústředí najdete na římskokatolické faře ve Špindlerově mlýně. Právě sem se v sobotu 29. září sjeli účastníci prvního Misijního kongresu dětí, aby spolu prožili pestrý program s řadou her a soutěží. Nešlo ale jen o sport či zábavu. V podtextu všech činností bylo cítit záměr seznámit děti s duchovním bohatstvím i bídou misijního světa a probudit v nich vědomí odpovědnosti za lidi (zejména děti) v chudých částech naší planety.

Ani na závěr sedmnáctého Křesťanského magazínu nebude chybět Biblická soutěž.


neděle 11. listopadu ve 14:30 na ČT 1
pondělí 12. listopadu v 5:55 na ČT 2
úterý 13. listopadu v 15:25 na ČT 2
středa 14. listopadu v 1:40 na ČT 2