Ve středu 30.9. proběhlo v Pastoračním středisku Arcidiecéze pražské v Praze 6 - Dejvicích Misijní sympózium.Několik málo fotografií naleznete zde:
Praha: Sympózium se zabývá účastí katolické církve v České republice na misiích "ad gentes" (k národům) ve smyslu Dekretu o misijní činnosti církve 2. vatikánského koncilu, zvláště výchovou dětí a mládeže k misijnímu poslání a povzbuzování věřících všech generací k účasti na něm.
Hlavním přednášejícím je kardinál Jozef Tomko, který byl do roku 2001 prefektem vatikánské Kongregace pro evangelizaci národů.

Hlavním cílem sympózia je hledat nejlepší cesty pro ty, kteří již byli misijním posláním církve osloveni. K tomu je třeba zmapovat současný stav, pojmenovat plody tohoto úsilí a přínos pro církev v České republice a zabývat se možnostmi intenzivnější spolupráce různých subjektů uvnitř naší církve. V přípravné fázi sympózia se shromažďovaly informace o existujících aktivitách v české katolické církvi, které slouží misijní činnosti církve ve světě.

Z programu:
* 9.00 referát
kardinál Tomko: Přehled o vývoji činnosti misií ve světě, dnešní situace, současné problémy (1. část)
* 11.00 referát
kardinál Tomko: Přehled o vývoji činnosti misií ve světě, dnešní situace, současné problémy (2. část)
* 14.00 referát
kardinál Tomko: Účast partikulárních církví na misiích ad gentes – dle dokumentu "Ad gentes"
* 15.00 referát
P. Martin Sedloň OMI, diecézní ředitel Papežských misijních děl (PMD): Misijní výchova v pastoraci – úvod k diskusi
* 15.45 diskuse - práce v tematických skupinkách
* 17.00 prezentace výsledků diskuse jednotlivých skupin

Bližší informace: P.Ing.Mgr. Jiří Šlégr, národní ředitel PMD a předseda Národní rady PMD, 543 51 Špindlerův Mlýn 33; tel/fax: 499 433 058; mailto:info@misijnidila.cz.



Foto © IMA