Roger Buliard, kněz, člen Kongregace Misionářů oblátů se vydal v roce 1933 na misie do kanadské Antarktidy. Knihu Inuk znamená člověk která právě vychází v Karmelitánském nakladatelství, napsal v roce 1948. Je to neobvyklý a strhující dokument o každodenním životě Eskymáků ve třicátých letech minulého století.
Inuk znamená člověkRoger Buliard, kněz, člen Kongregace Misionářů oblátů se vydal v roce 1933 na misie do kanadské Antarktidy. Knihu Inuk znamená člověk která právě vychází v Karmelitánském nakladatelství, napsal v roce 1948. Je to neobvyklý a strhující dokument o každodenním životě Eskymáků ve třicátých letech minulého století a o heroických dějinách jejich evangelizace.

Autor líčí dnes už zaniklý svět: těžký život vězňů polárních ledů a neúnavných putovníků po pustině, kteří vedou tvrdý boj s nepokořitelnou přírodou. Sám žil jejich životem, sdílel jejich radosti i starosti. Kniha je však především reportáží misionáře, jednoho z průkopníků misií na konci světa, který nám zanechal nádherné svědectví o věrnosti svému povolání a také o obětavé službě pro své bratry Eskymáky.