Hostem online rozhovoru na stránkách českých jezuitů Jesuit.cz bude v úterý 18. prosince od 16. do 17. hodiny historik a scénárista Miroslav Herold. Na Nový rok odvysílá Česká televize na svém druhém programu dokument režiséra Otakaro M. Schmidta o Janu Nepomuckém, českém světci, který se proslavil doslova na celém světě. Námět a scénář napsal právě mladý jezuita Miroslav Herold, který zároveň diváky dokumentem bude provázet.
Hodinový polohraný snímek by měl podle tvůrců představit Jana Nepomuckého jako nejslavnějšího Čecha a navázat na loňský film o jezuitském řádu „Nejsme andělé, jen děláme jejich práci.“ Produkce se opět ujal Jakub Červenka ze společnosti JC&J.

Miroslav Herold se narodil v roce 1978 v Praze. Po absolvování Arcibiskupského gymnázia tamtéž vstoupil v roce 1996 do jezuitského řádu. Filosofii studoval v Bratislavě a poté v letech 2000-2002 pracoval jako šéfredaktor bulletinu Jezuité. Studia teologie absolvoval v Římě a Olomouci. V roce 2006 byl v Praze vysvěcen na kněze a krátce působil jako kaplan akademické farnosti v Olomouci. Nyní studuje postgraduálně církevní dějiny na římské Gregoriánské univerzitě.