V pondělí 19. ledna a ve středu 4. února proběhnou v Praze dvě zřejmě největší modlitební setkání roku 2004 s názvem “Modlitby za Prahu”. Vždy mezi 19. a 21. h. se v kostele sv. Martina ve zdi, Martinská 8, Praha 1 (metro B – Národní třída) budou pražští křesťané bez rozdílu církve modlit za rozsahem jedinečnou akci - promítání filmu Ježíš (12. - 26.2.; www.filmjezis.cz, www.novyzivot.org), do kterého je zapojeno 35 pražských společenství prakticky všech cíkví (několik desítek projekcí, pozvání do každé schránky, reklama v metru, billboardy…) a za kurzy Alfa jako nejrozšířenější navazující program (www.kurzyalfa.cz).
Do kampaně je investováno velké množství peněz od různých dárců. Vzhledem k očekávané návštěvnosti asi 20 000 divaků a možnému velkému zájmu o navazující kurzy Alfa (asi na 35-40 místech za spolupráce 11 církví) je velmi důležité se kvalitně připravit jak po technické, tak duchovní stránce.

Akci organizuje Nový život, o.p.s. společně s modlitební iniciativou kurzů Alfa 2004 za spolupráce zmíněných 35 společenství téměř všech církví. Elektronická pozvánka je přiložena, tištěný barevný propagační plakátek začínáme distribuovat 4. ledna, a to do kampaně zapojeným společenstvím. Pokud byste měli o tištěnou či elektronickou verzi zájem, můžeme Vám ji zaslat zdarma. Napište jen prosím na níže uvedený kontakt kolik kusů na jakou adresu máme zaslat.

Budeme rádi zúčastníte-li se akce osobně, případně pozvete-li své přátele a známé. To nejjednodušší, jak můžete pomoci, je dát jim vědět o přiložené pozvánce nebo je pozvat osobně.

Někteří nazvali pražské promítání filmu Ježíš akcí desetiletí. Je pravděpodobné, že podobná příležitost k oslovení veřejnosti (jaká byla naposledy po r. 1989) se hned tak neobjeví. Myslím, že modlitební akce, jež promítání předchází, si vzhledem k rozsahu kampaně a v zájmu spolupráce křesťanů v Praze zaslouží přednost před jinými, pravidelnými akcemi...

Pěkný nový rok 2004 Vám přeje

Tomáš Janda,
regionální poradce pro kurzy Alfa v Praze

E-mail: informace.alfa@seznam.cz
Tel.: +420 602 265 086, +420 605 227 027

Informační letáček k vytištění si můžete stáhnout zde