iEncyklopedie.cz nabízí seriózní informace z oblasti náboženství, religionistiky a dalších humanitních oborů. Jedinečnost encyklopedie spočívá v přehledném a originálním systému provázání souvisejících témat. Každé heslo encyklopedie je tak pomocí několika různých druhů vazeb spojeno s ostatními souvisejícími hesly, synonymy a kategoriemi.

iEncyklopedie: on-line slovník
Praha: O Letnicích v neděli - 27. 5. 2007 - byla spuštěna nová internetová encyklopedie náboženství a dalších humanitních oborů na adrese: www.iEncyklopedie.cz.

iEncyklopedie zachycuje ve stručné a přehledné formě fenomény, osobnosti, reálie a témata z následujících oblastí: Bible, filozofie, islám, judaismus, křesťanství, religionistika. Hesla iEncyklopedie jsou vnitřně provázaná tak, aby bylo možno hledat souvislosti napříč jednotlivými oblastmi za pomoci věcných, teritoriálních a časových charakteristik. iEncyklopedie.cz obsahuje několik tisíc hesel, která jsou ve většině doplněna o dostupnou literaturu k tématu z nabídky mnoha českých nakladatelů. Dostupná literatura je průběžně aktualizována a rozšiřována.


Proč encyklopedie humanitních oborů?

Humanitní obory činí svět srozumitelnějším a budují mosty - mezi kulturami, mezi minulostí, přítomností a budoucností. Není už tak důležité, zda religionistika, filozofie, teologie, nebo historie: humanitní vědy reflektují kulturní základy lidstva, na kterých je pak možné hledat styčné body a budovat vzájemné mosty pro porozumění a společné cíle...


iEncyklopedii vytváří a provozuje Karmelitánské nakladatelství s.r.o. www.kna.cz


Kontakt:
Pavel Lukeš Karmelitánské nakladatelství s.r.o., Thákurova 3, Praha 6, 160 00
Tel.: 220 181 367, Mail: lukes@kna.cz