Téma čísla - naplněný třetí věk - může být obdobím radosti, díkůvzdání, vnitřní harmonie i nových objevů v sobě a kolem sebe. Nechte se inspirovat vyprávěním a vzpomínáním otce Jana Rybáře, paní Fišerové a Kroupové.
Objevte nové možnosti setkávání seniorů při návštěvě v brněnském Centru pro rodinu. Francouzská psycholožka Marie de Hennezel hovoří o možnosti zakusit stárnutí jako „jiné mládí“, o potřebě zůstat plní touhy. Jak komunikovat s dospívajícími? Co vše mohou poskytnout prarodiče vnoučatům? Proč je nezbytná třetí osoba ve vztahu matky a dítěte? Odpovědi na tyto otázky přináší pravidelné rubriky týkající se vztahů a výchovy. Eva Muroňová se nad postavami čtyř biblických seniorů – Abrahama, Sáry, Zachariáše a Alžběty zamýšlí nad čtyřmi různými projevy moudrosti.

V závěru roku kněží přinášíme rozhovory s rodiči kněží, celoroční cyklus setkávání s Vianneyi dneška uzavírá Mons. Vojtěch Cikrle. Na děti čeká želvička Loudalka a lesní mužíček Cílek. Nechybí další z kulinářských lahůdek, soutěže, křížovka ani informace o připravovaných prázdninových akcích.

Předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 771 01 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodina@arcibol.cz.
www.rodinnyzivot.eu