Přinášíme Vám přehled nových letáků, které nabízí Brněnská tisková misie.
Texty si můžete objednávat na adrese: www.btm.cz


H79 JAK MOHL BŮH NĚCO TAKOVÉHO DOPUSTIT?
Tuto otázku si po osudových událostech 11. září 2001 klade stále mnoho lidí. Dva dny po tragédii ji položila reportérka diskusního pořadu americké televize CBS také Anne Grahamové, dceři známého evangelisty Billyho Grahama. Její odpověď, spolu s úvahou o tom, jak se změnil vztah Američanů k Bohu, najdete v nejnovějším Hledání. Při čtení letáčku jistě uznáte, že se tento problém netýká jenom poměrů v Americe, ale je blízký také nám. Text neznámého autora jsme převzali z internetu.

RT39 DŮLEŽITÁ OTÁZKA
Už jste někdy přemýšleli o tom, co je pro člověka v životě nejdůležitější? Je to snad zdraví? Ano, zdraví je hodně důležité, ale copak jsou všichni zdraví lidé šťastní? Na tyto znepokojivé otázky hledá odpověď autor letáčku ThMgr. Michal Krchňák z Jednoty bratrské z Liberce.

DK50 OTČE NÁŠ
Dvojitá karta s textem z 6. kapitoly Matoušova evangelia obsahujícím Modlitbu Páně.

MT 23 MARIHUANA – NO A CO MÁ BÝT?
Stále častěji se v médiích ozývají hlasy zastánců legalizace marihuany. Podrobný návod na její pěstování je dnes možné získat už nejen na internetu, ale i v časopisech. Autoři článků, kteří propagují tuto drogu, s oblibou uvádějí, že její užívání je méně škodlivé než kouření nikotinových cigaret, argumentují údajnými léčivými účinky marihuany. V povědomí lidí se tak vytváří představa, že marihuana je „lehká“ a neškodná droga. Mnoho lidí je přesvědčeno, že by její uživatelé neměli být omezováni nebo dokonce pronásledováni. Zastánci legali-zace pomalu získávají podporu veřejnosti. Ve skutečnosti však žádná droga není nevinná. Před nebezpečím marihuany chceme varovat mladé lidi novým letáčkem ze série Nové perspektivy. Autorem textu je Jirka Lachman, který má se službou drogově závislým bohaté zkušenosti. Několik let pracoval ve středisku EXODUS ve Vlašimi, nyní se narkomanům věnuje v rámci projektu ARNOŠT.

PT26 VĚŘÍM
„Věřím ve slunce, i když nesvítí. Věřím na lásku, i když ji necítím. Věřím v Boha, i když mlčí.“ Kartička s těmito slovy a verši z listu Římanům (kap. 8, verše 38 a 39) se může stát povzbuzením pro vaše blízké v nelehkých životních situacích.

MT19 PROČ JAKO VĚDEC VĚŘÍM V BOHA?
Rozhovor se známým fyzikem, astronomem a popularizátorem vědy, RNDr. Jiřím Grygarem, CSc., doplňují citáty slavných vědců.

S 05 PROČ ZROVNA JÁ?
Když mi bylo 17, začala jsem toužit po lásce. Tehdy jsem však nechápala, co skutečná láska znamená a jak ji najít. Velice se mi líbili dlouhovlasí kluci, začala mně přitahovat parta hippies.Parta pro mne znamenala téměř všechno. Měla jsem tam pocit jistoty. A jak už to v partách bývá, začala jsem trochu pít, trochu kouřit marihuanu a později i píchat pervitin…
Svědectví ženy, která byla vysvobozena ze závislosti na drogách.