Praha: „Současný vývoj společnosti a světa, medializace a globalizace, napomáhají člověku k jeho vnitřnímu duchovnímu rozvoji. Tyto komunikační prostředky mohou přispívat k vnitřnímu růstu člověka. On je v základu tvor společenský, je stvořen pro společenství s druhými, nese v sobě pečeť božské Trojice, společenství osob. Není dobře, aby byl sám.
A dnešní média toho druhu jako webové stránky mu mohou velice pomáhat tuto jeho identitu rozvíjet, umožňují mu nebýt sám, snadno vstupovat do širokého společenství lidí s vlastními myšlenkami, vést dialog, sdílet s nimi své názory, do široka informovat o životě, podílet se s lidmi o své zkušenosti života, které mohou druhého obohatit,“ píše v úvodu nových webových stránek kardinál Vlk.

Nový informační portál bude přinášet kromě aktuálních informací z programu českého kardinála, také promluvy, rozhovory, články, eseje a nabídne návštěvníkům možnost otázek a odpovědí na různá témata.

„Svatý Pavel by dnes jistě měl internet. To není přehnané. Chci tím říct, že byl vždy schopen komunikovat se světem,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci doprovázející spuštění stránek kardinál Vlk. Mimo jiné také řekl, že právě komunikace je jedním ze základních úkolů církve po celá staletí.

„Nově otevírané webové stránky www.kardinal.cz nemají suplovat či nahradit stránky arcibiskupství www.apha.cz, které jsou oficiální informační cestou úřadu arcibiskupa, souboru úřadů, které arcibiskupství tvoří, ani několik webových stránek pastoračního střediska, které slouží k prezentaci jejich práce a zvláště k evangelizaci. Všechny zmíněné webové stránky tvoří jeden celek prezentující komplexně činnost celého arcibiskupství. Mé osobní stránky budou sloužit mému virtuálnímu dialogu s arcidiecézí, s veřejností o duchovních věcech, o osobních zkušenostech, o mé práci pro diecézi,“ uvedl kardinál Miloslav Vlk.


***

Se svolením převzato z: TS ČBK