Do února 2010 mohou zájemci podat přihlášku na nově akreditovaný obor "Aplikovaná etika", který se rozběhne ve školním roce 2010/2011. Tento dvouletý studijní magisterský program propojuje svět křesťanské teologie se světem ekonomie, politiky, médií či lékařství.
Aplikovaná etika na KTF UK je obor reflektující etické otázky, které se kladou v souvislosti s lidskou činností v oblasti hospodářství, práva, managementu, lékařství, mediální komunikace či ekologie. Nově otvíraný obor tak činí v horizontu křesťanské antropologie. Jeho absolventi se mohou uplatnit v neziskových ekologických či lidskoprávních organizacích. Působit po absolvování studia mohou na pracovních pozicích vyžadujících kompetenci při řešení etických problémů (lékařství, pečovatelství, mediální komunikace).

Studium je vhodné pro studenty s praxí ve veřejném i soukromém hospodářském, lékařském, právním nebo mediálním prostoru. Přijímáni budou absolventi alespoň bakalářských humanitních, ekonomických, právních a sociálně zaměřených studijních programů.

Studium bude probíhat prezenční formou. Pracujícím studentům vychází vstříc organizace výuky, která je zařazena blokově v odpoledních hodinách dvakrát týdně. Studium je zaměřeno mezioborově a výuku zajišťují odborníci z teologických i neteologických disciplín.

Bližší informace o oboru získáte na adrese: aplikovana.etika@ktf.cuni.cz, www.ktf.cuni.cz. Přihlášky zasílejte na adresu: studijni@ktf.cuni.cz, kontakt: 220 181 402. (ap)