Na Slavnost Zvěstování Páně - 25. 3. 2006 byl oficiálně spuštěn web www.maria.cz, který je stručným a přehledným ukazatelem podstatných prvků mariánské úcty, zasazené do křesťanského života.
Web je tématicky rozčleněn do čtyř oblastí:
- Pozitiva a úskalí úcty ke svatým a k Marii
- Modlitba k Marii a ke svatým
- Maria a teologie
- Internetové odkazy


Z textu Jana Pavla II. na webu Maria.cz:

Vyvarovat se extrémních pozic

"S ohledem na potřebu zachovávat v učení o Marii a v jejím uctívání míru a vyváženost, vybízí Koncil výslovně teology a hlasatele Božího slova, aby se zdrželi ´nesprávného přepínání´ (LG 67). Takové přepínání vychází od zastánců radikálního požadavku, aby všechna výsostná práva Kristova a veškerá charismata církve byla systematicky vztahována také k Marii.

Naopak je nutné v mariánském učení vždy zachovávat nekonečný rozdíl, který existuje mezi lidskou osobou Mariinou a božskou osobou Ježíšovou. Přiznávání ´maxima´ Marii se nesmí stát normou mariologie. Ta musí vždy vycházet ze svědectví zvěstování o darech, jež Bůh Panně udělil na základě jejího mimořádného poslání.

Obdobně koncil ale vybízí teology a hlasatele aby se zdrželi ´příliš úzkého hlediska´, to znamená nebezpečí ukrácení, jehož cílem je zmenšit či téměř vymazat význam Marie v dějinách spásy.

Takových extrémních pozic se lze vždy vyvarovat s pomocí věrohodné a opravdové věrnosti zvěstované pravdě, jak je vyjádřena v Písmu a v apoštolském předání."


(Jan Pavel II., generální audience 3. 1. 1996)


Nově spuštěný Web je jedním z internetových projektů Pastoračního střediska při Arcibiskupství pražském.