Hlavním hostem letošního 21. ročníku Katolické charismatické konference bude P. Jacques Philippe z Francie, člen Komunity Blahoslavenství a uznávaný exercitátor.
Je známý také jako autor několika knih o duchovním životě. Dovede jasně, jednoduše a srozumitelně formulovat své myšlenky, a proto jsou jeho knihy velmi oblíbené a hojně překládané. V češtině dosud vyšly tyto tituly: Ve škole Ducha svatého, Vnitřní svoboda, Čas pro Boha a Hledej pokoj a usiluj o něj. Další kniha o povolání k životu se připravuje k vydání.

P. Jacques Philippe se narodil v roce 1947 ve Francii. Vystudoval matematiku a poté ji několik let vyučoval. S Komunitou Blahoslavenství se seznámil téměř v jejích začátcích a v roce 1976 do ní vstoupil. Několik let žil v Izraeli, poté vystudoval v Římě teologii a roku 1985 byl vysvěcen na kněze. Po dalším studiu kanonického práva byl několik let zodpovědný za kněze a seminaristy Komunity Blahoslavenství. V současnosti je jeho hlavním posláním vedení duchovních cvičení ve Francii i po celém světě. U nás vedl v minulých letech duchovní cvičení dvakrát.

„Jsme rádi, že v letošním roce přijal P. Philippe pozvání na konferenci do Brna,“ říká sestra Lucie z Komunity Blahoslavenství, „kromě několika přednášek povede i sobotní přímluvnou modlitbu za účastníky.“

A co už teď P.Philippe účastníkům konference vzkazuje? Prosí o modlitbu, aby jeho slova byla pro všechny dobrým poselstvím.


Více informací o Katolické charismatické konferenci na konference.cho.cz.