Dne 26.–28. září 2009 navštíví Českou republiku papež Benedikt XVI. Podle předběžného plánu této pastorační a oficiální návštěvy, konané na pozvání České biskupské konference a prezidenta republiky Václava Klause, navštíví papež Prahu, Brno a Starou Boleslav. Celá akce je svým rozsahem velmi nákladná a obtížně realizovatelná pouze z vlastních zdrojů.
Praha: setkání s duchovními,
Brno: setkání s veřejností
Stará Boleslav: setkání s mládeží

Papež má v úmyslu se v Praze setkat s duchovními a to právě v Roce kněží, který vyhlásil na období od 19. 6. 2009 do 19. 6. 2010. Chtěl by umožnit lidem lépe pochopit, jak důležitá je role a poslání kněze v církvi a současné společnosti a jak je nutné posílit jejich trvalou formaci. V Brně se setká s věřícími, aby jim dodal naději v jejich odvaze hlásit se k duchovním hodnotám v zemi, kde to vůbec není běžné. Setkání ve Staré Boleslavi je zaměřené převážně na mladé lidi. Papež je chce povzbudit, aby jejich život byl veden vírou, která je v dnešním světě tou největší alternativou vůči konzumnímu způsobu života, který mladí lidé přirozeně odmítají.


Jak lze podpořit návštěvu papeže Benedikta XVI.

Osobní duchovní přípravou, modlitbou, aktivní dobrovolnickou prací a finančně ... Prosba o finanční podporu: Celá akce je svým rozsahem velmi nákladná a obtížně realizovatelná pouze z vlastních zdrojů. Dovolujeme si proto obrátit se i na Vás a požádat Vás o pomoc. Každý jednotlivý finanční dar přispěje k důstojnějšímu zabezpečení aktivit spojených s návštěvou papeže, které sahají od vyprojektování pódií na místě setkání přes jejich výstavbu, zabezpečení hladké organizace až po tisk pozvánek a květinovou výzdobu. Vaše případné příspěvky můžete posílat i platební kartou přes naše webové platební rozhraní. Bližší informace naleznete na adrese http://platby.apha.cz. Vybrané prostředky budou použity na hrazení nákladů spojených se setkáním papeže s mládeží, které se uskuteční při tradiční Národní svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi dne 28. září 2009, a na setkání v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze dne 26. září 2009. Výše částky zcela závisí na dárci a jeho možnostech. Předem srdečně děkujeme za pochopení a každý poskytnutý dar.


Kontakt

Pro odpovědi na případné otázky se prosím obraťte na Mgr. Kristinu Poláčkovu


Více info (včetně bannerů ke stažení) naleznete zde.