Agentura Fides o situaci v Bangladéši uvádí: tajfun Sidr postupně získal na síle v Bengal Gulf, kde vítr dosáhl rychlosti až 230 km/h. Zanechal přes 200 mrtvých, tisíce zničených domovů a stovky tisíc lidí bez domova. V několika nejhůře postižených oblastech zasáhla lidská obydlí 5m vysoká mořská vlna a přerušila spojení s okolím.
Katolickým dobrovolníkům se podařilo proniknout i do jednoho z takto postižených míst a dopravit alespoň nejzákladnější balíčky s jídlem a pomocí pro ztracené děti a staré lidi. I když je Bangladéš převážně muslimskou zemí, křesťané poskytují pomoc všem potřebným bez rozdílu rasy, náboženství, národnosti či kultury.
Vzhledem k tomu, že Papežská misijní díla v Česku jsou v úzkém spojení s místní katolickou církví a do Bangladéše pravidelně směřují podporu na pomoc nejchudším dětem, je možné poslat finanční dar na číslo účtu: 72540444/2700, variabilní symbol 40, do poznámky připište Bangladéš. Finanční prostředky budou do Bangladéše zaslány během příštího roku, jakmile bude určen konkrétní rozsah pomoci. Děkujeme.


Papežská misijní díla, Špindlerův Mlýn 33, 543 51
Tel./fax: 499 433 058, GSM brána: 604 838 882
info@misijnidila.cz
http://www.misijnidila.cz