Příležitost jak nakoupit poštovní známky a seznámit se s mincovním programem poštovního a mincovního úřadu Vatikán budou mít návštěvníci 14. ročníku veletrhu Sběratel, který je tradičně největším setkáním sběratelů poštovních známek, mincí a minerálů ve střední a východní Evropě.
Letos akci, jež se koná od 8. do 10. září na výstavišti v Letňanech, doplní veletrh investic do zlata, mincí, filatelie a drahých kamenů. Obě akce budou hostit téměř 260 vystavovatelů z 35 zemí.

Účast poštovního a mincovního úřadu Vatikán bude největším tahákem letošního veletrhu. Ve východní Evropě se bude prezentovat vůbec poprvé a pořadatelé o jeho přítomnosti v Praze vyjednávali tři roky. Sběratelství poštovních známek a mincí s náboženskou tématikou nebo uměleckými díly zastoupenými ve vatikánských sbírkách je silnou sběratelskou nomenklaturou.

Pro návštěvníky bude i letos fungovat oblíbená a unikátní služba – možnost nechat si od nezávislých znalců zdarma ocenit nejen donesené poštovní známky, mince nebo drahé kameny. Poradenskou službu na veletrhu zajišťují autority z profesních organizací. Novinkou je účast Puncovního úřadu, který poskytne odborné informace o ryzosti předmětů z drahých kovů a způsobech jejího stanovení. Návštěvníkům veletrhu bude zdarma určovat použitý kov, jeho „pravost", popř. orientačně ryzost doneseného kovového materiálu a šperků.

Ženy a mládež do 18 let mají vstup na oba veletrhy zdarma.

Otevírací doba:
čtvrtek a pátek: 10 - 18 hodin
sobota: 10 - 16 hodin

Vstupné:
jednodenní 80 Kč
permanentní 150 Kč
ženy zdarma
mládež do 18 let zdarma


www.sberatel.info.
www.investor-fair.com