Česká evangelická aliance zve české sbory a jednotlivce, aby se připojili 4. a 11. listopadu 2001 k mnoha církvím a sborům, které se celosvětově spojí v modlitbách za pronásledovanou církev. Již šest let jsou sbory po celém světě zvané k tomu, aby se připojily se k modlitbám za pronásledovanou církev alespoň jednu neděli v listopadu. Odhad loňského roku říká, že se v jeden den modlily za trpící křesťany sbory ve 130 zemích.
Mezinárodní den modliteb za pronásledovanou církev (International Day of Prayers for the Persecuted Church - IDOP) probíhá z iniciativy Komise pro náboženskou svobodu při Světovém evangelikálním společenství (WEF) od roku 1996.

Reverend Johan Candelin, výkonný ředitel této komise, řekl: "K modlitbám se připojí sbory od Norska a Islandu na severu až po Chile a Austrálii na jihu a také od Japonska, přes Mongolsko a Čínu na východě k USA a Kanadě na západě.
Toto je skvělá příležitost sjednotit se v modlitbách. Díky časovému posunu budou modlitby probíhat každou hodinu v tomto týdnu."

Na internetové adrese www.idop.org můžete nalézt aktuální zprávy přímo od strádajících sborů. Materiály jsou dostupné v angličtině, francouzštině, korejštině, portugalštině, ruštině a španělštině. České informace můžete nalézt na internetové stránce České evangelické aliance www.ea.cz .


Jednotlivé země za které se můžete přimlouvat:
Země, kde je intenzivní opozice proti evangeliu, kde je obrácení k jinému náboženství nelegální, kde jsou lidé naprosto uzavření evangeliu a většina křesťanů jsou cizinci:
Alžírsko, Mauritánie, Libye, Maroko, Tunisko, Albánie, Saudská Arábie, Irán, Irák, Laos, Indonésie, Indie, Turkmenistán, Čečensko, Severní Korea, Afghánistán a další...
modlete se:
· za ochranu věřících v těchto zemích
· za toleranci a svobodu veřejně vyznávat Ježíše jako svého Pána
· za osvobození uvězněných křesťanů (Severní Korea, Turkmenistán...)
· za legalizaci křesťanských církví, za náboženskou svobodu
· za to, aby místní křesťané nebyli nezdravě závislí na misionářích (Maroko)
· za děti a rodiny uvězněných křesťanů
· za sbory, jejichž pastoři jsou ve vězení, a křesťany, kteří jsou podrobováni nátlaku, aby se zřekli své víry
· za možnost legálně se scházet a aby nebyly církevní budovy demolovány
· za mladou generaci v jednotlivých zemích a za jejich otevřenost ke křesťanství
· za vlády jednotlivých zemí
· za chudé, nemocné, utiskované, trpící
· proti věznění, beznaději, útlaku


TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 16. října 2001

ČESKÁ EVANGELICKÁ ALIANCE
Ing. Lubomír Hlavačka, tajemník
Kancelář: Michelská 1/7, Praha 4
E-mail: info@ea.cz
tel.: 02/44 02 91 46
mobil: 0777/842 000