V nedělním dopoledni nabízí Proglas pravidelně vzdělávací pořady. Nově jde o seriál, který pochází z archivu Svobodné Evropy.
Rozhlasová univerzita vznikla v padesátých letech jako pomoc mladým lidem, kteří v komunistickém Československu nesměli z politických důvodů studovat na vysokých školách. Obnovena pak byla v roce 1985. Na přípravě přednášek této druhé Rozhlasové univerzity Svobodné Evropy se podíleli významní čeští a slovenští intelektuálové v exilu, po pádu komunistického režimu pak odborníci domácí – jmenujme alespoň Mikuláše Lobkowicze, Mons. Karla Vránu, Karla Kaplana, prof. Jana Milíče Lochmana a další.
Jak za totality, tak po listopadu 1989 bylo hlavním účelem Rozhlasové univerzity zaplňovat bílá místa na mapě české kultury a historie. Některé z těchto přednášek nyní Proglas reprízuje se svolením Rádia Svodná Evropa.
Uslyšíte pořady věnované osobnostem českých dějin od středověku po 2. polovinu 20. století. Nalaďte Proglas v nedělním dopoledni od 10:30 nebo v čase opakování - krátce po středeční půlnoci. Poslední lednové a další únorová vydání se věnují Petru Chelčickému, Janovi z Jenštejna a Tomáši Štítnému.

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 97,9 FM z Ještědu; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas