Sdružení katolických novinářů Network Slovakia nabízí letní seminář pro tvůrce farních časopisů. Na čtyřdenní seminář pro mladé katolické novináře ze Slovenska jsou letos pozvaní také jejich kolegové z ČR. Tématem letošního letního školení je tvorba farních časopisů. Zájemci se mohou přihlásit do pátku 20.6.
Ružomberok (Slovensko): Pro tvůrce farních časopisů a zájemce o žurnalistiku je určen šestý ročník letního semináře, který připravuje sdružení mladých katolických novinářů Network Slovakia.

Ve dnech 27.8.-1.9.2003 bude redaktory hostit Katolická univerzita v Ružomberoku.

Úvodní den je věnován managamentu farních časopisů a na programu je také přednáška o "time managamentu". Zúčastnit se jej mohou také ti, kteří by chtěli založit svůj vlastní regionální časopis a do dalšího programu se již nezapojí.

Během dalších tří dnů budou účastníci pracovat pod vedením odborníků ze Slovenska a Německa ve stylistické, grafické a fotografické sekci. V neděli je na programu společensko-sportovní program a v pondělí duchovní obnova.

Večerní program během jednotlivých dní zpestří například beseda s historikem doc. Ivanom Chalupeckým z Teologického institutu ve Spišské Kapitule o Andrejovi Hlinkovi nebo "národní večer" zaměřený na porovnání slovenské a české mediální situace.

Bližší informace je možno získat u předsedkyně Networku Slovakia Terezie Kolkové.
E-mail: kolkova@pobox.sk,
tel.: 0042125930 6925,
adresa: Mládežnícka 10, 841 10 Bratislava.

Přihlášky zasílejte nejpozději do 20.6. Do přihlášky napište jméno, adresu, telefon, e-mail a jednu ze tří sekcí, do níž se chcete během semináře zapojit. (grafika, fotografie, stylistika). Účastnický poplatek je 1000 Sk a platí se na místě.



***

Se svolením převzato z: TS ČBK