Pravidelné setkání Evropských jezuitů ve formaci (EJIF) se bude letos konat v České republice od 29. července do 18. srpna. Téma tohoto setkání zní: "Žít naši poslušnost dnes" a uskuteční se v Praze a na Hostýně. Zúčastní se ho na 29 delegátů z 23 evropských provincií tohoto řádu.
Účast přislíbili i významní hosté, jako např. předseda Konference evropských provinciálů (CEP) P. Mark Rotsaert, jeho asistent P. Chris Dyckhoff, delegát otce generála pro formaci Jose Orozco Morales a další. V rámci setkání se budou konat duchovní cvičení pod vedením mezinárodního týmu jezuitů. V letošním roce do tohoto týma patří: P. Janez Poljansek SJ (provinciál Slovinské provincie), P. Carlo Chiappini SJ (Itálie), P. František Hylmar SJ (Česká republika) a P. Bernard Mišovič SJ (Slovensko).

EJIF je jedna z více než 20 evropských jezuitských meziprovinčních skupin spolupráce (tzv. "Euro-groups"). Jedná se o síť všech evropských jezuitů před jejich posledními sliby. EJIF se zrodil jako soukromá iniciativa mladých jezuitů již v roce 1986. Roku 1987 dostal oficiální poslání od Konference evropských provinciálů, aby pomáhal mladé generaci jezuitů z celé Evropy se vzájemně poznat, zamýšlet se nad posláním jezuitů v Evropě a vzájemně spolupracovat.

Více informací: Jan Regner SJ,