Kde získat dobré humanitní vzdělání a hlubokou znalost nauky katolické církve zároveň? Takto, možná jen mimoděk se občas ptáme, když chceme například porozumět současníkům, vyvozovat správná poučení z historie nedávné i vzdálené a nalézat kompetentní odpovědi v prostředí široce spirituálně a nábožensky pluralitním.
„Student, který se vydá ze své farnosti na studia do Prahy“, uvádí biskupský vikář pro pastoraci P. Aleš Opatrný, „může během relativně krátké doby dosáhnout trojího užitku pro život: vystudovat obor svého primárního zaměření a souběžně s tím druhý obor náboženské nauky na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. A třetí užitek: dobrá znalost nauky katolické církve, je již obsažen v rámci studia oboru náboženské nauky.“ Kombinovaná forma výuky (standardně 1 x za 14 dní o sobotách) nebrání studentovi absolvovat některé předměty i během pracovního týdne, pokud mu to rozvrh prvního studijního oboru umožňuje. Na fakultě totiž existuje příbuzný obor „Katolická teologie“ v prezenční formě, jehož předměty si lze bez problémů zapisovat.

Na fakultě tak potkáte poměrně početnou skupinu studentů z filozofické fakulty, medicíny, techniky nebo třeba konzervatoře. Přihlášky je třeba odevzdat do 28. 2. 2006.Více o studiu naleznete na www.ktf.cuni.cz.