Diecézní teologický institut v Hradci Králové pořádá ve dnech 5.-7.3.2007 Teologickou konferenci o katechezi. Zájemci z řad kněží, jáhnů, pastoračních pracovníků, studentů teologie a dalších osob se mohou přihlásit do 20.2.2007. Konference se koná v Novém Adalbertinu (Velké nám. 32). Úvodní přednášku pronese královéhradecký biskup Dominik Duka.
Hradec Králové: Cílem konference je představit teologické základy katecheze. Má ukázat, že katecheze jako způsob předávání víry má své zakotvení ve spásném díle Božím: neodvozuje se od kulturních a historických podmínek, ale do těchto podmínek vstupuje a na jejich požadavky odpovídá.

Konference nejprve představí biblické základy katecheze, dále má sledovat pojetí katecheze u církevních otců a v církevních tradicích středověku a novověku. Představí též pojetí katecheze od 2. vatikánského koncilu po dnešek. Dále si všímá katecheze v souvislosti s evangelizací a paraklezí a pastorálních aspektů tématu.

Přihlášky k účasti je možné podávat do 20.2.2007 na adresu Diecézního teologického institutu. V přihlášce je třeba uvést přesný požadavek na zajištění stravy a ubytování v jednotlivých dnech. Ubytování je poskytováno ve dvou a třílůžkových pokojích.

Přihlášky zasílejte na adresu:

Diecézní teologický institut – Biskupství královéhradecké
Velké nám. 35
500 01 Hradec Králové

tel: +420 495 063 428
e-mail: dti@diecezehk.cz