Texty pro Týden modliteb za povolání ke kněžství a zasvěcenému životu (4.5.–11.5.2003) jsou k dispozici na internetových stránkách Konference vyšších představených ženských řeholí.
Praha: Týden před 40. světovým dnem modliteb za duchovní povolání, ve dnech 4.5.–11.5.2003, proběhne týden modliteb na tento úmysl. Poselství papeže Jana Pavla II. ke Světovému dni modliteb za povolání (11.5. – 4. velikonoční neděle) je letos zaměřeno na téma "Povolání ke službě".

Texty pro Týden modliteb za povolání ke kněžství a zasvěcenému životu jsou k dispozici na internetových stránkách Konference vyšších představených ženských řeholí na adrese www.volny.cz/kvpzr. Homilie na každý den i letos napsali čeští i moravští biskupové.

Na tyto úmysly se bude v pražské arcidiecézi konat ve dnech 4.-9.5. od 17.00 hodin společná adorace, nešpory a mše (od 18.00 hodin), a to v kostele Panny Marie na Strahově.
V sobotu 10.5. poděkují Bohu zasvěcení bratři a sestry za duchovní povolání v témže chrámu při společné adoraci ve 14.00 hodin a následně od 15.00 hodin při koncelebrované mši, které bude předsedat strahovský opat Michael Pojezdný OPraem. Zpěv zajišťuje Český mariánský sbor, který tvoří řádové sestry z různých řeholních společenství.