Jan Pavel II. navštíví Slovensko ve dnech 11.-14.9.2003.
Bratislava (SK): Jan Pavel II. navštívil Slovensko již v letech 1990 a 1995. V pořadí třetí apoštolská cesta Svatého otce na Slovensko se uskuteční v druhé polovině tohoto týdne.
Přílet papežského speciálu na mezinárodní letiště v Bratislavě je naplánován na čtvrtek 11.9. v 10.40 hodin. Po sérii oficiálních setkání se církevními a politickými představiteli navštíví Jan Pavel II. katedrálu v Trnavě.

Banská Bystrica přivítá Svatého otce v pátek 12.9. Zde bude od 10.30 hodin celebrovat mši na Náměstí SNP. Papež navštíví i místní kněžský seminář v Badíně, kde se setká s členy Konference biskupů Slovenska. Papežská návštěva má být mj. také povzbuzením pro banskobystrickou diecézi, v níž právě začíná diecézní synod.

V sobotu zavítá Jan Pavel II. do amfiteátru Podrákoš na předměstí Rožňavy, kde bude celebrovat mši od 11.30 hodin.

Program papežské návštěvy na Slovensku vyvrcholí v neděli 14.9. v Bratislavě – Petržalke, kde bude Svatý otec při slavnostní mši blahořečit mučedníky Zdenku Cecílii Schelingovou a řeckokatolického biskupa Vasila Hopka, kteří se stali obětmi komunistického zločinného systému.
Slavnostní mše se za Českou biskupskou konferenci zúčastní pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, emeritní královéhradecký arcibiskup Karel Otčenášek a olomoucký světící biskup Josef Hrdlička.

Odlet speciálu papeže Jana Pavla II. z bratislavského letiště zpět do Říma je naplánován na 18.20 hodin.


***

Se svolením převzato z: TS ČBK


***

Aktuální informace naleznete na www.papez.info