Týden modliteb za duchovní povolání proběhne ve dnech 14.-21.4.2002. Texty promluv na každý den připravili čeští a moravští biskupové. Texty jsou k dispozici na tomto webu.
Praha: Jako každoročně připravila Konference vyšších představených ženských řeholí texty pro "Týden modliteb za povolání ke kněžství a zasvěcenému životu". K této iniciativě dal impulz papež Jan Pavel II.

Svatý otec píše každý rok své poselství ke Světovému dni modliteb za duchovní povolání, který připadá vždy na 4. velikonoční neděli – neděli Dobrého Pastýře (letos 21.4.). V tomto roce oslavíme již 39. Světový den modliteb za duchovní povolání. Ve všech zemích světa se věřící v tyto dny modlí, aby v církvi nechyběl dostatek horlivých a obětavých kněží a zasvěcených osob, které by svým nadšením ve službě Bohu a lidem dodávaly sílu i naději všem, kdo to potřebují.

Homilie (texty promluv) na každý den letošního Týdne modliteb za duchovní povolání připravili čeští a moravští biskupové. Texty jsou k dispozici na internetových stránkách Konference vyšších představených ženských řeholí - www.volny.cz/kvpzr.

V Praze se uskuteční společné modlitby v kostele Panny Marie na Strahově. Od neděle 14.4. zde začíná modlitba vždy v 17.00 hodin adorací, následují nešpory, v 18.00 hodin mše a program je ukončen modlitbou kompletáře.
V sobotu 21.4. se v tomto kostele koná ve 14.00 hodin díkůvzdání s děkovnou adorací a mší od 15.00 hodin, kterou bude celebrovat pražský světící biskup Jaroslav Škarvada.

Zváni jsou všichni, kdo mají zájem.


***

Se svolením převzato ze serveru ČBK: tisk.cirkev.cz


***

Texty k tomuto týdnu naleznete zde