Husitská teologická fakulta UK spolu s religionistickým časopisem Dingir pořádají ve dnech 10. a 11. března 2010 konferenci Duchovní život ve svobodné společnosti. Dvacet let náboženské svobody u nás.
Ve středu 10. března promluví význační představitelé duchovních tradic u nás. Na konferenci vystoupí nejen křesťané (kardinál Vlk, patriarcha Butta, synodní senior Ruml a další), ale i židé (rabín Sidon), muslimové (imám Omic), hinduisté, buddhisté, příslušníci esoterní tradice, New Age a další. Na odpoledne jsou připraveny diskusní skupiny, večer bude panelová diskuse a společenský program.

Ve čtvrtek 11. března bude duchovní život uplynulých dvaceti let reflektován z akademického hlediska. Promluví řada českých religionistů a očekávána je i delegace ze Slovenska. Konference tak bude mimořádná po oba dny svého konání – doposud žádná akce u nás nesoustředila tolik představitelů celého spektra duchovních tradic ani tolik religionistů, kteří se zabývají podobami současného náboženského života. Setkání tak slibuje nejen značný odborný přínos, ale i jedinečný zážitek mezináboženského setkávání.

Více informací na www.dingir.cz.