Ve 13.30 v Praze na Staroměstském náměstí začne v sobotu 11. května 2002 Pochod pro Ježíše. Dále se tento pochod vydá Pařížskou ulicí přes Čechův most a pak Letenskými sady na Letenskou pláň.
Podle informace Ing. Lubomíra Ondráčka, tajemníka Křesťanské misijní společnosti, která v ČR zajišťuje koordinaci celé akce: "Pochod pro Ježíše v České republice podporují: Apoštolská církev, Armáda spásy, Církev bratrská, Bratrská jednota baptistů, Evangelická církev metodistická, Jednota bratrská, Křesťanská společenství a Římskokatolická církev. Většina z těchto církví vyslala i svého zástupce do přípravného výboru pochodu."

Pochod pro Ježíše (March for Jesus) vznikl v roce 1987 v Londýně. Česká (tehdy ještě Československá) republika se k němu poprvé připojila v roce 1992 a od té doby je Pochod pro Ježíše v České republice pořádán každoročně a koná se pod záštitou České evangelické aliance.

Náplní Pochodu pro Ježíše jsou modlitby, chvály, uctívání a společné proklamace založené na biblických textech. Tyto proklamace jsou společné pro všechny pochody, které se konají v různých zemích světa současně. Společné téma se každý rok mění. Základní zaměření, tedy oslava jména Ježíš, vyjádření jednoty křesťanské církve v tom podstatném a vyjití z církevních budov na ulice, kde církev začínala, se však nemění.

Další informace o Pochodu pro Ježíše je možné najít na internetové stránce www.kmspraha.cz a www.jesusday.com

Česká evangelická aliance
info@ea.cz
02/4402 9147

***

Viz článek Pochod pro Ježíše (i pro katolíky) na tomto webu.